Visdomstann

Vond visdomstann? Tannlegebehandling i Oslo

Har du ei vond visdomstann må du kontakte tannlegen så snart som mulig. Kontakt oss i dag så kan tannlegen finne ut av smerteårsaken. Behandlingen er helt smertefri.

Våre tannleger ved Smil Tannleger får inn mange pasienter i uken grunnet hevelse rundt ei visdomstann. Akutte og sporadiske smerter er tegn på at noe er galt. Du skal ikke gå lenge med disse smertene.

Mulig årsaker til vond visdomstann

Det våre tannleger opplever som den mest hyppige årsaken til smerter i visdomstanna er betennelse forårsaket av tannråte (karies). Det er ofte vanskelig å komme til rundt visdomstennene når man pusser tennene. Da vil det samle seg plakk og matrester i tannkjøttslommene rundt visdomstennene og forårsake betennelse. Da vil man oppleve smerter, og i enkelte tilfeller også hevelse. Infeksjonen kan enkelte ganger gå over til feber. Du vil også kunne oppleve at det blir vanskelig å gape.

Når du kommer til oss
Når du kommer inn til oss vil tannlegendin ta røntgenbilder av ditt tannsett. Vår tannlegeklinikk i Oslo er utstyrt med det nyste og mest moderne røntgenapparatet i markedet. Dette apparatet (OPG) hjelper tannlegen til å få et korrekt bilde av din tann- og munnhelse. Dersom du har problemer med tannråte (karies), betennelse, eller periodontitt kan det være fordelaktig å fjerne visdomstanna. Det er i utgangspunktet en grei sak å trekke visdomstenner. I noen tilfeller der man har pådratt seg alvorlige problemer med tannråte kan prosedyren være noe mer komplisert. Tannlegen vil sørge for å lindre dine tannsmerter og vurdere videre behandling.  Tannlegen kan også gi deg resept på antibiotika som for å dempe infeksjonen.

Smertefri tannlegebehandling
Det er dessverre mange som fremdeles forbinder et tannlegebesøk med smerter. Gode nyheter dersom du tilhører denne grupperingen; du trenger ikke lenger å måtte ta noen glass Whiskey før du besøker tannlegen! Smil Tannlegesenter tilbyr smertefri trekking av visdomstenner. Våre tannleger har lang erfaring og kan tilby deg som pasient lokalbedøvelse, lystgass, eller også narkose for de som også plages av tannlegeskrekk. Våre tannleger har faktisk tilleggskompetanse innen håndtering av tannlegeskrekkpasienter. Spør oss så kan vi hjelpe deg med å finne den optimale metoden for deg slik at du får en god opplevelse av tannlegebesøket.