Tannfylling

Tannfylling og plastfylling, behandling i Oslo
Har du mistet en tannfylling, eller vurderer du en tannfyllingsbehandling? Dersom din tannfylling er løs må du kontakte tannlegen umiddelbart for å unngå et større hull under den løse fyllingen.

En tannfylling er en erstatning for tap av tannsubstans. En tannfylling finnes i flere forskjellige størrelser, alt fra små fyllinger til større restaurering av tenner. En tannfylling kan være en god løsning dersom dårlig tannemalje eller karies har forårsaket hull i tannen. Andre grunner til å benytte tannfylling er på grunn av brukket, misfarget eller manglende tann.

I utgangspunktet er alle tenner egnet til bruk av tannfylling. Hos oss i Smil Tannlegesenter setter vi av god tid til deg som pasient, spesielt dersom du har betydelig ødelagt tannsett. Vi legger en detaljert plan for din tannbehandling.

Det finnes flere ulike tannfyllinger
Det er flere forskjellige typer tannfyllingersom benyttes i dag hos tannlegen, alle med sine fordeler og ulemper. Du kan lese mer om de ulike fyllinger under.

  • Amalgamfyllinger (sølvfyllinger)
  • Plastfyllinger
  • Gullfyllinger og gullkroner
  • Metallkeramiske fyllinger og metallkeramiske krone
  • Porselensfyllinger (fullkeramiske fyllinger) og porselenskroner

Lurer du på hvilken tannfylling som passer best til din situasjon, eller om du trenger å få skiftet ut dine amalgamfyllinger, tar du bare kontakt med oss. Du kan komme innom for en gratis konsultasjonstime, slik at vi kan få sett på din munnhelse og gi deg faglige råd. Dersom det må planlegges for videre tannbehandling, vil du få et kostnadsoverslag av oss slik. Du vil nøye bli informert om behandlingsplanen på en måte som du forstår, slik at du føler deg trygg.