Tannkrone

Tannkrone – tannkrone hos tannlege i Oslo

– god holdbarhet med krone på tann

Visste du at… Når du tar kontakt med oss vil våre tannhelsesekretærer Beate og Camilla rettlede deg under hele prosessen, svare på dine spørsmål, bestille time for deg, og stå kort sagt til din disposisjon før, under og etter din behandling. Det får vi mye ros for!

Har du en tannkrone som er knekt eller er falt av? En behandling med tannkrone er uten smerter, og gir god varighet. Vi har tannleger med utdannelse fra Norge. Vi tilbyr smertefri og grundig dokumentert tannlege behandling. Du finner oss på Nationaltheatret og på Nydalen (BI-bygget). Velkommen til Smil Tannlegesenter – verdens hyggeligste tannleger!

Hva er tannkrone
En tannkrone er en vanlig tannbehandling som uføres av en tannlege. Dersom en tann er knekt eller brukket, vil en tannlege ha gode behandlingsalternativer for å reparere tannen. Ofte med svært gode resultater. Alternativene for en tannlege vil blant annet være:
  • Tannlegen kan reparere en tann med en tannkrone
  • En tannlege kan benytte en fylling for å tette igjen tannen

Når du besøker oss vil en erfaren tannlege utføre en grundig undersøkelse av dine tenner. Dine røntgenbilder vil analyseres. I samråd med deg vil din tannlege gi sine faglige anbefalinger. Dette danner grunnlaget for en vellykket behandlingsplan. Behandlingene over, både med fylling og tannkrone, vil gi svært gode estetiske resultater. En tannlege vil bruke fyllinger og kroner med lik farge som dine øvrige tenner. Dermed gjenskapes både tannens funksjon og utsende blir som en helt naturlig og frisk tann. Samtidig blir tannens styrke forbedret.

Er du usikker på hva en tannkrone koster eller om du i hele tatt trenger tannkrone? Vi har gjort det enkelt for deg. Du kan komme innom oss for en gratis konsultasjon. Da vil din tannlege se på dine tenner og gi deg en optimal behandlingsforslag. Du vil også få et skriftlig kostnadoversalg sammen med en behandlingsplan. På denne måten trenger vet du hva behandlingen vil koste. Uten overraskelser. Kontakt oss gjrne for en konsultasjonstime.

Behandling med tannkrone
Det er mange gode grunner for å benytte tannkroner i en tannbehandling. Enkelte har fått sine tenner ødelagt av store hull, eller karies. Andre kan ha svært nedslitte tenner. I tilfeller der en større del av en tann er knekket av er plastfyllinger ikke alltid den beste løsningen. I slike tilfeller vil kronebehandling være en god og langsiktig løsning. En faglig individuell vurdering vil uansett alltid bli utført av din tannlege.

Forskjellige typer tannkroner
En tannkrone lages i mange forskjellige materialer. De forskjellige typer tannkroner har forskjellige kostnad. Pris på en tannkrone avhenger av både kvalitet og holdbarhet. De forskjellige materialer som benyttes er: 

  • Gullkrone
  • Metallkeramikk-krone (MK-krone)
  • Fullkeramisk krone (ren porselen)

Gullkrone
Gullkrone er en mindre og mindre vanlig behandlingsmetode hos tannlegen i dag. Behandlingsformen er godt egnet til pasienter med kraftig tyggetrykk. Andre pasientgrupper der gullkrone kan være et godt behandlingsalternativ er ved tanngnissing. Gullkrone har svært lang levetid.

Metallkeramikk krone (MK-krone)
En metallkeramikk krone inneholder en kjerne av metall, som vanligvis er av hvitt gull. Dette dekkes så av porselen for å oppnå en estetisk og naturlig utseende.

Metallfri porselenskrone med Zirkonium
Den aller nyeste og mest moderne behandlingsformen for tannkrone er å benytte en metallfri porselenskrone. Kronen heter Zirkonium og gir en utmerket estetisk resultat. En Zirkonium krone er sterk og tåler stor påkjenning. Zirkonium tannkroner or ofte brukt i jekslene. Det flotte med en Zirkonium porselenskrone er at den kombinerer et naturlig utseende med særdeles hardhet og styrke. Dette er altså veldig sterke kroner, og helt uten metall. Dette betyr at denne typen porselenskrone ikke vil plage pasientene med allergiske reaksjoner.

Tannkrone uten smerte
En tannlege behandling med tannkrone utføres uten noen form for smerter. Du skal ikke ha det vondt under behandlingen. Derfor bruker din tannlege en bedøvende krem før behandlingen starter. Deretter vil du få lokalbedøvelse. Denne bedøvelsen virker i løpet av noen få minutter og du vil så ikke merke noe til selve behandlingen. Når så behandlingen er utført vil du få med deg smertestillende tabletter, i tilfelle du føler ubehag etter at du har forlatt tannlege klinikken.