Rotfylling

Trenger du rotfylling?
– vi benytter nytt medisinsk utstyr og tilbyr smertefri behandling!

Visste du at…
Hos oss setter vi av god til deg. Enten du trenger en tannlege undersøkelse, eller er inne på en tannbehandling. Det får vi mye ros for!

Hos oss vil du møte tannleger med et sterkt faglig engasjement. Våre tannleger er utdannet i Norge, og alle medlemmer av Den Norske Tannlegeforening. Du finner oss på Nationaltheatret og på Nydalen (BI-bygget). Velkommen til Smil Tannlegesenter – verdens hyggeligste tannleger!

Hva er rotfylling
En rotfylling er en behandling som utføres hos en tannlege. Behandlingen innebærer at tannlegen renser bort nerver og blodkar (kalt pulpa på fagspråket) som finnes inne i tannen. Pulpaen erstattes med rotfyllingsmateriale. Bakgrunnen til dette er at pasienten har fått infeksjon i nerven, og behandlingen er nødvendig for å kunne bevare tanna. Det er altså disse bakteriene som finner veien inn til nerven, og fører til tannsmerter, tannverk, og betennelse. I enkelte tilfeller kan man gå rundt med en betent tann uten å føle noen smerter. Men ofte vil smertene oppstå plutselig, og da vil smertene være sterke. Derfor er det anbefalt med regelmessige tannlege undersøkelse, nettopp for å hindre spredningen av bakterier fra rotkanalen og ut i benet rundt rotspissen. I disse tilfellene kan det også oppstå tannbyll.

Hvor lang tid tar rotfylling
En behandling med rotfylling vil vanligvis foregå under to tannlege besøk. I enkelte tilfeller kan behandlingen være noe mer komplisert. I slike tilfeller vil det være behov for å komme innom oss noen flere ganger. Dette for å sikre en grundig rotfylling. For oss er det viktig å utføre jobben på en dokumentert måte. For å sikre at problemet ikke igjen skal oppstå bruker vi topp moderne tannmedisinsk utstyr, og tar gode røntgenbilder. Klinikken er utsyrt med OPG panorama røntgenapparat. Du skal kort og godt være sikker på å få en effektiv, smertefri, og forsvarlig tannlege behandling når du kommer til oss. Husk at tannlegen hele tiden vil forklare og beskrive alle prosesser ved behandlingen. Dette vil være med å skape trygghet for deg som pasient. En rotfylling er en tannlege behandling som vi har lang erfaring med.

Rotfylling av tann – er det vondt
Rotfylling utføres uten smerter. Alle behandlinger utføres tilnærmet smertefritt ved at en tannlege bruker bedøvende krem og lokalbedøvelse før behandlingen starter. På denne måten vil du nesten ikke merke noe smerter. Tannlegen vil ikke starte på en rotfylling før du er totalt bedøvet, dette for å sikre at det ikke skal gjøre vondt. Husk også at hos oss vil en tannlege benytte bedøvende krem aller først. Du vil kunne reise på jobb, trening eller andre aktiviteter etter endt behandling.

Hvordan foregår rotfylling
Hos oss foregår alle tannbehandlinger under strenge hygieniske forhold. Din tannlege vil bruke en gummiduk (koferdam) rundt det område som skal behandles for å sikre at tannen er isolert, ren og tørr. Etter at bedøvelsen virker inn, vil tannlegen grundig rense kanalene og sikre at all infeksjon blir renset bort. Vi benytter toppmoderne spesialinstrumenter for å sikre en skånsom, smertefri og effektiv behandling. Etter at infeksjonen er fjernet benyttes en fyllingsmateriale for å fylle opp roten. Du vil så få en midlertidig fylling. Dette for å unngå nye infeksjoner mens behandlingen pågår. Siste fase i behandlingen er å bygge opp tannen igjen. Da bruker tannlegen en fylling eller en krone (porselen). Både fyllingen og tannkronen har samme farge som dine tenner, slik at resultatet blir kosmetisk optimalt. Det er derfor viktig å ta en avgjørelse om man ønsker tannbleking på øvrige tenner, slik at ny krone eller fylling har identisk farge. Hør bare med din tannlege dersom du ønsker tannbleking før kronen eller fyllingen settes på.

Rotfylling pris – hva koster en rotfyllnig
Pris på rotfylling avhenger noe av hvor kompleks behandlingen vil være. Jo mer kompleks behandlingen vil være, desto mer tid vil gå til behandlingen. En behandling med rotfylling vil normalt medføre to til tre tannlege besøk. Tannen må så bygges opp igjen etter at rotfylling er gjennomført. Din tannlege vil gi det et skriftlig kostnadsoverslag før alle typer behandlinger. Dette for at du skal være trygg og sikker på behandlingskostnaden.